Udskiftning af toppakning

Er det pludselig blevet svære at starte din bil og at der kommer hvid røg eller vand ud af udstødningsrøret. Er du nødt til at hælde kølervæske på konstant, kan det være et tegn på at du har en defekt toppakning

Det kan blive en dyr affære at køre rundt med en defekt toppakning i længere tid, da det kan have store og alvorlige konsekvenser for din bils motor.  

Det er muligt selv at skrifte eller reparere en toppakning, men er du i tvivl om hvordan bør du få et autoværksted til at udskifte det. Det giver samtidig en mulighed for at identificere, hvad der er den bagvedliggende årsag til at toppakningen er defekt. 

Symptomer og klassiske tegn på en defekt toppakning

Der kan være mange forskellige tegn på at din toppakning er defekt og trænger til at blive udskiftet. Blandt de mest almindelige er:

  • Det kan være svært at starte motoren
  • En hvidlig slambelægning på dækslet eller selve oliepinden
  • Din kølers overfalde vil have oliepletter
  • Hvid røg eller det drypper med vand fra udstødningsrøret
  • Olielækage
  • Mangel på kølervæske til trods for at du lige har hældt på

Gør det selv projekt

Det er muligt selv at udskifte din toppakning, hvis du har det nødvendige værktøj og viden, men det kræver samtidig at det gøres 100% efter bogen, da du ellers kan ødelægge bilens motor. Er du i tvivl bør du få en automekaniker til at udskifte den. 

Det er umiddelbart ikke til at sige hvad en ny toppakning koster, da det afhænger af om den skal udskiftes eller kan nøjes med at blive repareret. Samtidig afhænger det også af producentens pris og om det skal være en originaludgave. 

Selvom det kan være svært at få en nøjagtig pris, fordi der så mange forskellige faktorer der spiller ind, er det stadig en god ide at få 3 tilbud fra forskellige værksteder, for at få en ide om prisniveauet og du ikke risikere at betale for meget. Hvis du vælger et nyt autoværksted, så husk også at tjekke dem på Trustpilot og se hvad tidligere kunder mener om deres service.