Tre gratis SEO tips til dig og din virksomhed

SEO er for mange en jungle og kan virke som en for endnu flere. SEO er blevet til en af de nye og \’in\’ erhvervsbuzzord der efterhånden kan få hvem som helst, fra marketing til management, op af stolene og prædike om det ene råd efter den anden – og hvad man bør gå med, er faktisk ikke rigtigt til at sige. 

Der er dog nogle enkelte retningslinjer som alle, nyopstartet som etableret, bør følge for at som udgangspunkt at være på den sikre SEO side. Du finder tre helt gratis tips til at optimere din organiske trafik med søgemaskineoptimering herunder.

 1. Hav styr på dine title tags.
  Din hjemmesides title tags er nok en af dine vigtigste redskaber, både for at lokke potentielle kunder ind og bibeholde eksisterende. Title tags er en af de klareste signaler til google om, hvad brugeren kan forvente at din side omhandler. Derfor betyder det også at der skal være et styks unikt indhold per side – en enkelt til alle duer simpelthen bare ikke.

  Et title tag er de 4-10 ord der står oppe øverst i din browser, og som indikerer hvilken side du er på.

 2. Dine tekster på selve hjemmesiden
  … skal spille og være lige efter SEO-bogen. Det er ikke muligt, som i overhovedet, at få nogen som helst form for god placering, hvis ikke du har lange og velskrevet sider inde på din hjemmeside. Landet ligger nemlig sådan at googles (og alle andre søgemaskiners) bots læser din side, og hvis ikke den kan drage hoved og hale i hvad din hjemmeside handler om, ud fra det tekst der står på siden, så ryger du bare bagerst i bunken. 

  Du kan med fordel bruge den tommelfingerregel der siger at de ord, som du gerne vil findes på (dine primære og sekundære søgeord) skal fylde 1-2% af alt din tekst. Så hvis du har en tekst på 700 ord skal dit primære søgeord indgå 14 gange. 

 3. Brug videoer til at øge tiden folk besøger din hjemmeside
  Det kan google nemlig rigtig godt lide. Der er et hav af andre fordele ved at bruge videomarkedsføring på sin hjemmeside, men det er et helt andet indlæg, en helt anden dag. 

  Når du får brugere til at være på din side i længere tid antager søgemaskinerne også at det indhold der er på siden er noget som fanger seeren – og når det fanger seeren skaber det også værdi – og det er det google kan lide! 

Hvis du er blevet mere nysgerrig om dine muligheder med SEO kan du læse mere her SEO i Århus