2 GRUNDE TIL AT OVERVEJE PARTERAPI

Parterapi i Århus“, “parterapi på landet”, “parterapi i den her jolle i Sverige, hvor i ikke kan flygte fra hinanden.” 

Man ser det flere og flere steder man kigger hen, enten bliver par rundt i Danmark gradvist mere og mere ulykkelige, eller så er flere og flere par begyndt at bruge terapi eller så er det ved at blive mere populært at være parterapeut – hvilken en af overstående det egentligt er, er ikke til at sige. 

Dog kan én ting slåes fast, parterapeuter hjælper enormt mange forskellige typer par, med at finde et fælles fodfæste i et hektisk forhold der måske er blæst lidt ud af de følelsesmæssige proportioner.

Dit job er at være en sød mand/kæreste, deres er at løse problemer

Parterapeuters job er at finde ind til kernen af problemet og kaste lys over hvad det egentligt er der har startet den dårlige stemning eller mistilliden til sin partner – for det kan nemlig godt være, at ingen af jer i virkeligheden aner, hvad det er der går jer på – sådan er følelser nu engang, dejligt kryptiske.

Hvis du går i et parforhold og føler at der er noget dissonans imellem måden du og din partner har det på, og måden du ville ønske at i havde det, så kan du finde to gode grunde til at prøve at give en parterapeut et skud herunder – det kunne gå hen og være alle pengene værd.

Det fryder at se tingene fra et nøgternt perspektiv

Selvom mange mennesker ikke er meget for at indrømme det, så er størstedelen af os ikke ret gode til at se tingene fra et andet perspektiv end vores eget. Vi bliver meget ofte bundet til vores egen holdning og lyst til at have ret – dette er en kritisk fejl i forhold, som kræver flere kompromisser end forhandlinger.

På den anden side skal du også have lyst til at gå på kompromis med din bedre halvdel, hvis ikke du af natur føler at du har lyst til at mødes på midten, så er der måske en lille chance for at du ikke arbejder med din bedre halvdel, men bare ideen om det.

Parterapeuter pakker ikke tingene ind

Hvis parterapeuten mener at i er ude i noget rod er de ofte ikke blege for at kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade. Det er nemlig tit og ofte at voksne mennesker i et parforhold bliver sure på hinanden over de mærkligste ting.