Sunde vaner booster dit immunsystem

Hvad nu hvis jeg sagde, at du lige i øjeblik ikke skal tænke over din kost og din træning, når vi taler om din sundhed. Hvad nu hvis jeg sagde, at vi skal kigge på om du faktisk er glad nok og griner nok i løbet af dagen og at det kan være den første, nye sunde vane. Vi har ofte så travlt med at tale om sund mad, sunde drikkevarer, hvor meget vi vejer og hvor ofte vi bevæger os. Men vi taler egentlig for sjældent om, hvor meget vi griner i løbet af dagen. Og du ved godt, det ved vi alle, at når vi griner, så lyser vi op. Så synger vores hjerte, så stråler vores energi også danser cellerne i vores krop. Fordi det er sundt at grine.  Nogle forskere går endda så vidt og siger, at folk der griner meget, lever længere. Og når man tænker lidt over det, så lyder det egentligt ret fornuftigt. Det giver næsten sig selv, at når du er glad, så styrkes dit immunforsvar og med et stærkt immunforsvar, ja, så er man stærkere, mere modstandsdygtig og..lever længere. Selvfølgelig har vores kost også en vigtig rolle i vores liv. Men i USA blev der i 1960\’erne lavet en undersøgelse af italienere, som levede længere end gennemsnittet. Og det man fandt ud af gav slet ikke mening. De var nemlig overhovedet ikke sunde. De levede af meget fedtholdig mad, drak vin og anden alkohol hver dag, indtog meget sukker, havde meget hårdt fysisk arbejde og røg cigaretter dagligt. Det er lige præcis det modsatte af, hvad man anbefaler. Men man fandt ud af, at de til gengæld havde et meget tæt forhold til deres familier og at de følte sig lykkelige. Så selvom mange af dem var overvægtige, røg og levede det vi andre kalder ’usundt’ så levede de længere end andre i samme by og undersøgelsen viste, at deres livsglæde og entusiasme var med til at give dem et langt liv.
Så næste gang du tænker sundhed, så tænk også på kærlighed, empati, samhørighed, tillid – er din konto fyldt op med det, eller er den fyldt mest op af gulerødder og selleri. Hvis du spiser sundt, så er det også på tide, at du lever sundt med alt hvad et indebærer af varme og kærlighed. Sunde vaner er vaner der gør hele tid liv godt, ikke kun din vægt, men hele dit liv.

 

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk