Nicolinehus – hvor arkitekturen er formet af udsigten

Nicolinehus er en ny grøn oase som ligger i hjertet af Århus Ø. Bygningen er særligt placeret ved vandet, hvor vand og kajkant kan findes på begge sider af bygningen, som om bygningen skaber en overgang mellem vandet. Idéen bag denne bygning var også at skabe en bygning hvor vandet, naturen og bylivet mødes i én kolliderende flot arkitektur. 

Naturen kan identificeres ved de træer og beplantninger, som binder de forskellige niveauer sammen på bygningen, samtidig med at skabe sammenhæng til havnekanten. Arkitekten bag, Schønherr, beskriver dette som en måde at lade beskuren kigge på tværs og diagonalt, så der konstant bibeholdes en kontakt til vandet fra bygningen. Arkitekturen i Nicolinehus kan du læse mere om ved at følge linket. 

Arkitekturen er formet af udsigten

Således beskriver de prisvindende arkitekter, Aart Architects, om Nicolinehus. Bygningen er en kulmination mellem natur, vandet og det historiske byliv i Århus. 

Bygningens facade har fået sit udseende fra midtbyens gamle karréer, med de flotte og karakteristiske røde teglsten. Udover facaden gentænker Nicolinehus også idéen om en indrammet gårdhave, hvor livet blandt beboer kan deles og nydes. 

For at skabe rammerne for en bygning, som samler natur og kultur, er Nicolinehus bygget med udsigt til alle fire verdenshjørner. Dermed kan beboere føle sig integrerede i bylivet og naturen omkring, som blandt andet byder på den grønne Riis Skov, det nye havnebad, den gamle lystbådhavn og den historiske midtby. 

Med sin centrale beliggenhed i hjertet af Århus Ø vil Nicolinehus have liv og aktivitet i nærmiljøet. Nicolinehus vil ikke blot være en destination, det vil være et hjem og et naturligt omdrejningspunkt for beboere og alle andre omkring. 

Mere om Nicolinehus

Nicolinehus er et projekt af Nicolinehus A/S, med NCC Danmark A/S som totalentreprenør på projektet. Du kan glæde dig til midt eller slut 2022, hvor hele Nicolinehus står klar for alle. Vælger du at købe lejlighed i Nicolinehus, så tilhører et tilvalgskatalog, hvori du selv kan være med til at præge indretningen og materialevalget af Nicolinehus. 

Nicolinehus vil komme til at indeholde en lang række forskellige fællesfaciliteter for beboere. Disse indeholder blandt andet pool og sauna, leje af gæstelejligheder, gårdhave med legefaciliteter og serviceplads med vand og luft til for eksempel cykler eller andet. 

I stueetagen af Nicolinehus kommer der til at være plads til forretninger, hvor blandt andet Føtex er blevet bekræftet som værende én af butikkerne, der vil åbne. Derudover kommer der til at være et apotek, en cykelforhandler, ejendomsmægler og andre små specialforretninger. Der vil også være restauranter og caféer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *